Sommartilltugg

Att leva en hälsosam livsstil förknippas ofta med tråkigt, krångligt och mindre gott. Jag tycker inget kan vara mer fel än så. Oftast handlar det bara om att tänka på ett nytt sätt, att hitta nya goda, enkla och trevliga saker att kunna njuta av någon gång då och då. En läskande glass en varm sommardag eller ett gott bröd till buffén kan med rätt råvaror absolut ingå i en sund livsstil. Här delar jag med mig av två goda recept på en enkel mangoglass och ett gott buffébröd – håll till godo och njut när du njuter!
GetGains lyxlimpa
Ingredienser:
- 5 ägg
- 1.5 dl mandelsmör (köpt, t ex från Kung Markatta, eller mixa mandlar till det blir smör)
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk havssalt
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
- Vispa äggen fluffigt
- Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem med äggen, tillsätt mandelsmöret
- Låt allt stå i ca 5-10 min
- Smörj en form, rund eller fyrkantig, eller klä den med bakplåtspapper
- Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 20 min.
Mangoglass
Ingredienser: (2 portioner)
- 225 g fryst mango
- 2 dl kokosgrädde
- 1 lime, saften
Instruktioner:
- Mixa alla ingredienser med stavmixer i en bunke eller i en blender, mangon ska då vara fryst.
- Dela upp i skålar
- Om mangon är tinad och man gör glassen i förväg kan man även hälla upp i glassformar och äta på pinne, vilket barnen ofta uppskattar.
Serveringstips:
Toppa glassen med lite nötkross, t ex valnötter eller pekannötter