fbpx

Only dead fish follow the stream

AdobeStock_496123104

Det här att göra som alla andra. Följa flocken. Ligger det inbyggt och nedärvt i våra gener? Det ter sig som det mest normala att göra, kan ju liksom inte bli fel.

Men för att många gör samma sak, betyder det automatiskt att det är rätt? Vanligt, är det samma sak som normalt? Vad skulle hända om du istället tänkte helt själv och gick på din egen känsla om vad som är bra för just dig i fler situationer än vad du gör idag?

Idag känns dessa frågor viktigare än någonsin när ohälsa och dåliga livsstilsvanor ökar lavinartat därute. En hjärna som drivs av snabba kickar från olika triggers såsom socker, processad mat, alkohol, mobilsurfande och mycket annat som idag är så lättillgängligt kan lura oss att tro att detta är den enda rätta vägen till lycka och tillfredsställselse.

Men att istället eftersträva långsiktig meningsfullhet och varaktig hälsa kan ge så otroligt mycket större känsla av att må bra på riktigt och lyckokänslor på en helt annan nivå. Att reflektera över vad just du behöver göra för att hamna i rätt riktning och att sedan våga göra det, även om det skulle innebära att gå emot strömmen och inte göra som grannen, kompisen eller ens som övriga familjen. Att säga nej när det behövs, att säga ja när det istället är det som får dig på rätt spår. Att fundera över om dina val för dig närmre eller längre ifrån din önskan om hur ditt liv ska se ut och hur du vill må. Se vad som händer!

Själv äter jag köttfärs till frukost, grönsaker till middag, dricker ett halvt glas när de andra dricker tre och njuter av att kunna använda den extra semestertiden till att träna på ett sätt just min kropp mår bäst av. Det är en härlig känsla att gå min egen väg och göra det som känns bäst för just mig. Det gör också att jag blir tydligare mot omgivningen och att jag får energi och närvaro att bli mer omtänksam och tillmötesgående gentemot andra, vilket också gör att det inte blir en egoistisk handling som man annars lätt kan tro.

Prova du också! Använd semestertiden till att våga göra det som känns rätt för dig långsiktigt. Träna, ät och sov bättre och ge mer tid till återhämtning istället för att som de allra flesta göra mindre av detta just under semestern med en ”unna-sig-attityd”. Låt denna semester bli den som får dig att gå emot strömmen och sätt syrgasmasken på dig själv först!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *